PDC Parallelldatorcentrum

PDC Parallelldatorcentrum på KTH är ett ledande superdatorcentrum för akademisk forskning i Sverige. PDC tjänster erbjuds till svenska och europiska forskare genom SNIC (Swedish National Infrastructure for Computing) och PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe). PDC erbjuder också sina tjänster till industrin genom samarbetsprojekt. Huvudsystem vid PDC är Dardel, en HPE Cray EX med 554 CPU-noder, 70 912 kärnor och en topprestanda på 2,3 petaflops. I en andra fas under våren 2022 kommer Dardel byggas ut med 56 GPU-noder. Dardel blir då ett av de största systemen för vetenskapliga beräkningar i Sverige.

Hur man kontaktar PDC

Det bästa sättet att ta kontakt med PDC är att skicka ett email till support@pdc.kth.se . Då ser vi till att brevet kommer att vidarebefordras till en lämplig person. Det finns också mer information på engelska om hur man kan kontakta PDC .

Mer information om PDC

PDC är en internationell miljö med både anställda och användare från många länder. PDC:s kompletta webbplats finns därför bara på engelska. Mer information om PDC finns på PDC English website , eller om du behöver ytterligare information om PDC på svenska, så kan du kontakta:

PDC är ett NAISS -centrum.