PDC Parallelldatorcentrum

PDC Parallelldatorcentrum på KTH är ett ledande superdatorcentrum för akademisk forskning i Sverige. PDC tjänster erbjuds till svenska och europiska forskare genom SNIC (Swedish National Infrastructure for Computing) och PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe). PDC erbjuder också sina tjänster till industrin genom samarbetsprojekt. Huvudsystem vid PDC är Beskow, en Cray XC40 med 2060 noder, 67 456 kärnor och en topprestanda på nära 2,5 petaflops, ett av de största systemen för vetenskapliga beräkningar i de nordiska länderna.

Hur man kontaktar PDC

Det bästa sättet att ta kontakt med PDC är att skicka ett email till support@pdc.kth.se . Då ser vi till att brevet kommer att vidarebefordras till en lämplig person. Mer information om hur man kommer i kontakt med PDC finns här  (på engelska).

Mer information om PDC

PDC är en internationell miljö med både anställda och användare från många länder. PDC:s kompletta webbplats finns därför bara på engelska. Välj PDC English website  ovan för mer information om PDC, eller om du behöver ytterligare information om PDC på svenska, kontakta:

PDC är ett SNIC -centrum.