PDC Parallelldatorcentrum

PDC, Parallelldatorcentrum på KTH är ett superdatorcentrum för akademisk forskning i Sverige. PDC tjänster erbjuds till svenska och europiska forskare genom NAISS (National Academic Infrastructure for Supercomputing in Sweden). PDC erbjuder också sina tjänster till industrin. Huvudsystem vid PDC är Dardel, en HPE Cray EX med 1270 CPU-noder, 152 400 kärnor samt med 56 GPU-noder vardera med 4 GPU:er. Dardels GPU-del har en LINPACK kapacitet av 8,26 PF vilket gör Dardel till det största systemet för vetenskapliga beräkningar i Sverige.

Hur man kontaktar PDC

Det bästa sättet att ta kontakt med PDC är att skicka ett email till support@pdc.kth.se . Då ser vi till att brevet kommer att vidarebefordras till en lämplig person. Det finns också mer information på engelska om hur man kan kontakta PDC .

Mer information om PDC

PDC är en internationell miljö med både anställda och användare från många länder. PDC:s kompletta webbplats finns därför bara på engelska. Mer information om PDC finns på PDC English website , eller om du behöver ytterligare information om PDC på svenska, så kan du kontakta:

PDC är en samarbetspartner med NAISS .